Retorik för alla

Du har säkert hört att retorik är konsten att tala. Det stämmer givetvis, men retorik är främst konsten att få folk att vilja lyssna på det du har att säga. Retorik är att konsten att få människor att lyssna intresserat tack vare det du säger och hur du säger det. Retorik i vardagen handlar  sällan om att bara tala prydligt och korrekt bakom en talarstol.

Den här kursen riktar sig till dig som vill bli bättre på att kommunicera med andra människor och lätta på din talängslan. Din oro för att tala ska inte få sätta käppar i hjulet för dig att lyckas på jobbet, i föreningslivet, i din karriär, i skolan eller i ditt umgänge.

Innehåll
Den här kursen fokuserar på att öka din säkerhet och ditt självförtroende i muntliga sammanhang med andra människor, att bli bättre på att tala så att andra lyssnar på det du har att säga och på att öka din medvetenhet om retorik i vardagen och professionella sammanhang. Kursen ger vägledning och redskap för att hålla muntliga föredrag men syftar också till att du ska bli mer övertygande och trovärdig i all kommunikation med människor i din vardag. För visst vill du vara en av dem som får folk att lyssna på dig i alla lägen?

Kursledare
Vår ledare för kursen är Cecilia Stålhandske, som är utbildad gymnasielärare i svenska och engelska.  Cecilia brinner för ämnet retorik och tror att den som kan kommunicera på bra sätt med andra människor skapar goda förutsättningar att lyckas bättre i livet. Oavsett om det handlar om kommunikation i vardagen eller i professionella sammanhang. Att lära sig att kommunicera med andra människor och att ge presentationer väl värda att lyssna på kan ge riktigt sköna konsekvenser. 

Ur innehållet

  • Retorik i vardagen
  • Vem är retoriker?
  • Fallgropar och fails
  • Talängslan och att övervinna rädslan
  • Skalet, rösten, kroppsspråket, kläderna
  • Livet utanför trygghetszonen
  • Hur man bygger ett föredrag
  • Improvisationsövningar
  • • Att tala är guld; att säga vad du menar på bästa sätt
Våga tala! Nu startar vi en kurs i retorik i Vimmerby.
Retorikkurs i Vimmerby.
Kurskod: SVRE2014

Kursstart: 2014-04-03

Dag och tid:
Torsdagar 18.30 - 20.30

Plats:
Vimmerby gymnasium

Antal tillfällen:
6 ggr (Totalt 12 undervisningstimmar*)
*En undervisningstimma är 45 minuter.

Pris: 990 kronor
Avgift för kurslitteratur kan tillkomma.


Övrigt:
Meddela det kursstartsdatum du är intresserad av i din intresseanmälan.
Före kursstart får du en kallelse och inbetalningskort.
Kursavgiften ska betalas senast tio dagar före kursstart.
Kursstart vid min. 8 deltagare.
Intresseanmälan

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår