Grundkurs nybörjare (A1)

Ryska för nybörjare

Nyfiken på ett nytt språk? Nu erbjuder vi en nybörjarkurs i ryska, det största språket inom den slaviska språkgruppen. Ryska talas av över 500 miljoner människor och är spännande att lära sig. Inte minst för det annorlunda alfabetet. Att lära sig ryska kräver tid och engagemang, men är långt ifrån så svårt man kan tro. När du väl börjat är det svårt att sluta. Ryskan öppnar många spännande dörrar.

Innehåll
Kursen vänder sig till dig som är nybörjare, eller som tidigare läst språket men glömt det mesta. I kursen lär du dig alfabetet för att exempelvis kunna läsa skyltar, tunnelbanekartor, menyer och annat matnyttigt. Du lär dig uttalsregler, arbetar upp ett ordförråd och grundläggande fraser och uttryck. Vi går också igenom viss basgrammatik. Största vikten läggs vid att du ska kunna kommunicera och nybörjarkursen är första steget mot det målet. 

Nästa kursstart: 3 september 2015

Kursledare
Vår ledare för denna kurs är Victoria Axelsson, som är utbildad gymnasielärare i ryska och svenska. Hon brinner för ryska språket och har undervisat gymnasieelever sedan 1999. Victoria har varit bosatt i Moskva där hon bland annat studerade ryska språket, historien och litteraturen. Hon har även varit engagerad i flera utbytesprojekt med skolor i Ryssland och Ukraina. 

Ur innehållet

  • Det ryska alfabetet från grunden.
  • Enkla fraser och vardagskommunikation.
  • Uttalsövningar
  • Fokus på talad ryska
  • Ordförråd
Nyfiken på ryska? Nu erbjuder vi en nybörjarkurs i ryska i Vimmerby.
Anmäl dig till vår nybörjarkurs i ryska.
Kurskod: RYNY2014

Kursstart: 2015-09-03

Dag och tid:
Torsdagar kl. 17:30 - 19:30.
Fika ingår i kursavgiften.

Plats:
Vimmerby gymnasium. Samling vid huvudentrén.

Antal tillfällen:
10 (totalt 20 undervisningstimmar)
* En undervisningstimma är 45 minuter.

Pris: 1 190:-. Vid bokning före 1 juli endast 995:-.
Avgift för kurslitteratur kan tillkomma.

Övrigt:
Innan kursstart får du en kallelse och ett inbetalningskort på kursavgiften.
Kursstart vid min. 10 deltagare.
Intresseanmälan

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår