Ryska allmänt

Ryska är det största av de slaviska språken och talas både i och utanför Ryssland, bland annat i flera av de länder som tidigare tillhörde Sovjetunionen. Genom att lära dig ryska öppnas dörrarna mot en spännande och händelserik värld full av överraskningar.

Ryska, tillsammans med de andra östslaviska språken vitryska och ukrainska, skrivs med det kyrilliska alfabetet. Det är en spännande utmaning att sätta tänderna i det. Ryskan är ett formrikt språk och det krävs en hel del arbete att lära sig behärska språket, men utdelningen är desto större. Genom ryska språket får du tillträde till ett land, som trots sin närhet till Sverige, ändå kan kännas så avlägset.

Kurser i ryska sker på olika nivåer, från nybörjarkurser till mer avancerade kurser. Stort fokus ligger på talad ryska, men också på att kunna läsa, skriva och lära sig mer om samhälle och kultur. Genom att studera ryska öppnas nya möjligheter för dig, både privat och professionellt.

Nu till hösten drar vi igång vår populära nybörjarkurs. Du anmäler dig till den genom att gå in på kurssidan och fylla i intresseanmälan. Anmälan är inte bindande. Du bekräftar din anmälan först när du betalar in kursavgiften.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår